6 actuele redenen om Windows Virtual Desktop te gebruiken

Geschatte leestijd: 3 minuten

Juist nu hebben we het bij TSC druk met alles rondom het inrichten van Microsoft applicaties. We zien dat onze klanten belangrijke beslissingen nemen om het samenwerken tussen collega’s en klanten optimaal te faciliteren. Maar dat samenwerken moet wel op een veilige manier gebeuren en plezierig en herkenbaar voor de gebruikers blijven. Daarom is er een toenemend gebruik van Windows Virtual Desktop waarneembaar.

De virtuele werkplek op basis van Windows 10

Sinds november 2019 is Windows Virtual Desktop beschikbaar. Het is een volledige desktop virtualisatie oplossing in de Azure cloud die het mogelijk maakt om via elke moderne browser gebruik te maken van Windows 10 en apps en functionaliteiten vanaf Windows, MacOS, iOS en Android apparaten.

Dit zijn de 6 actuele redenen waarom onze klanten juist nu Windows Virtual Desktop gaan gebruiken:

Reden 1: Het delen van rekenkracht, doorwerken als altijd

Doordat Windows Virtual Desktop in een krachtige Azure cloudomgeving draait kunnen meerdere mensen tegelijkertijd samenwerken in Windows 10 multi sessies. Je deelt daarmee de rekenkracht van een zware cloudserver met de bureaubladen van medewerkers. Met als resultaat dat er altijd een optimale performance is van applicaties en vanaf thuiswerkplekken niet onnodig gewacht moet worden omdat collega’s de servercapaciteit te zwaar belasten.

Reden 2: Een optimale herkenning en beleving met volledige Office 365 integratie

De Windows 10 werkplek blijft op alle apparaten de gebruikelijke en herkenbare werkplek met dezelfde desktop ervaring, omdat de applicaties vanuit een centrale cloudomgeving komen en er geen software op diverse hardware geïnstalleerd hoeft te worden. Dat betekent dat in één oplossing e-mail, OneDrive, Microsoft Teams maar ook SharePoint Online net zo blijven werken als men gewend is op kantoor. Windows virtual desktop is echt gebouwd om de office 365 applicaties volledig te integreren in Windows. Dit kan nu niet in de huidige remote desktop oplossingen die beschikbaar zijn. Je kan bijvoorbeeld nu o.a. Outlook met offline bestanden gebruiken en de OneDrive, omdat er op de achtergrond met een nieuwe techniek word gewerkt genaamd FSlogix. Hierdoor zijn zulke enorme verbeteringen ontstaan dat je als gebruiker helemaal niet meer merkt dat je op een externe computer zit te werken maar het voelt alsof je lokaal aan het werken bent.

Reden 3: Veel minder IT beheer rondom hard- en software

Met het gebruiken van Windows Virtual Desktop zorgt Microsoft ervoor dat collega’s vanuit de public Azure cloud hun applicaties krijgen. Daardoor komt voor IT afdelingen tijd vrij om zich bezig te houden met het faciliteren van de business of innovatieve projecten.

Reden 4: Kostenbesparingen op hardware en grip op kosten

Het grote verschil met vroeger is dat de werkplek nu als service wordt aangeboden en volledig in de Microsoft Azure cloud draait. Dat betekent enerzijds dat je geen eigen serverruimte meer nodig hebt, maar anderzijds ook dat je niet hoeft te investeren in lokaal geïnstalleerde software op pc’s, laptops, tablets of smartphones. Vanaf elk apparaat met minimaal een HTML5 browser kun je immers Windows 10 gebruiken. Deze virtuele manier betekent ook dat je maandelijks betaalt voor het werkelijke gebruik en geen onnodige investeringen hoeft te doen ten behoeve van mogelijke piekbelastingen.

Reden 5: Geïntegreerde beveiliging vanaf elke werkplek en elk apparaat

Doordat het Windows Virtual Desktop platform door Microsoft onderhouden en beveiligd wordt ondervinden gebruikers geen hinder van nieuwe security patches en updates. Deze centrale regie is juist nu van groot belang, omdat het werken met lokaal geïnstalleerde applicaties vanaf een thuiswerkplek grotere beveiligingsrisico’s met zich meebrengt. De controle en grip op het thuiswerken zijn hierdoor gewaarborgd.

Reden 6: Schaalbaar, modern en flexibel

Moderne oplossingen zijn oplossingen waarmee je snel kunt op- en afschalen waardoor je bijvoorbeeld razendsnel kunt reageren op een uitdagende klantvraag of extra rekenkracht hebt in een drukke periode. Windows Virtual Server regelt automatisch ‘scale-up’ of ‘scale-down’, waardoor je minder onverwachte investeringen hoeft te doen in soft-of hardware.

Zelf eenvoudig kennismaken met Windows Virtual Desktop?

Dat kan! Geef dit aan via ons contactformulier, want dan sturen we jou per e-mail een URL waarmee we razendsnel een demonstratie kunnen verzorgen. Want er is eigenlijk nog een zevende voordeel, namelijk dat de Windows Virtual Desktop implementatietijd vele malen sneller dan gebruikelijk kan plaatsvinden, vaak al binnen een dag.

Doen! Want je werkt sneller, veiliger en op de vertrouwde Windows 10 manier en bespaart ook nog eens een hoop onnodige kosten.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods