6 Dingen die ik heb geleerd in de IT

Geschatte leestijd: 3 minuten

Werken in de IT, hoe leuk, uitdagend en inspirerend is dat eigenlijk? Als gastblogger deel ik graag eens mijn persoonlijke ervaringen die ik de afgelopen drie jaar bij The Sourcing Company heb opgedaan. Mijn naam is Anthony Kersten, 28 jaar en Technical Specialist onder andere op het gebied van Microsoft SharePoint. Dit zijn de 6 dingen die ik geleerd heb, waarbij ‘passie’ volgens mij het sleutelwoord is.

IT er is niets beters (voor mij)

Allereerst is dit een persoonlijke opmerking, maar ik hoop dat klanten waarmee ik in contact ben dat ook zo ervaren van mij. Het is namelijk enorm fijn om met leuke en spannende projecten bezig te zijn waardoor klanten, maar ook collega’s, in hun kracht komen en hun dagelijkse werk kunnen verbeteren. Dat is waardoor ik elke dag het gevoel heb ergens, met behulp van IT, een bijdrage te kunnen leveren aan serieuze uitdagingen van klanten.

Je moet bereid zijn continu te leren

Als je in de IT van waarde wilt blijven dan is een reguliere opleiding al snel verouderd. Mbo of hbo zegt in mijn ogen niet zoveel. Wil je klanten altijd laten meeprofiteren, van moderne toepassingen en applicaties die de business ondersteunen, dan zal je altijd up-to-date moeten zijn. Een voorsprong bereiken voor klanten doe je nu eenmaal niet met verouderde technologie.

Middelgrote bedrijven zijn tot grote prestaties in staat

Ruim drie jaar geleden kwam ik bij The Sourcing Company werken. Een bewuste keuze, omdat ik niet bij een heel klein bedrijf, maar ook niet bij een grote reus wilde werken. Dagelijks ervaar ik energie in onze teams waarbij we enerzijds alles in huis hebben om klanten te helpen en anderzijds ook samen een hecht team vormen en adequaat op klantvragen kunnen reageren. In de snel veranderende markten tegenwoordig geloof ik sterk dat daar de meerwaarde ligt van middelgrote IT organisaties zoals die van ons.

Ontwikkelen in de breedte is slim

Als je het grote geheel wilt kunnen overzien dan moet je in de IT ook echt zelf aan de slag. Sinds 2015 heb ik de MCSE SharePoint, Messaging en Productivity behaald evenals de certificaten voor MCSA Office 365 en Cloud Plaform. Daarnaast heb ik dit jaar het certificaat voor Azure Solutions Architect Expert en het certificaat Enterprise Administrator Expert afgerond.

Werken met passie betekent succes

Passie is wat mij betreft het sleutelwoord. Want in de IT gaat het om constant nieuwe dingen maken, uitdagingen aangaan en het kunnen omgaan met verandering. Wie in deze branche werkt zonder passie en een ‘rustig aan van 9 tot 5 mentaliteit’, die zal in de IT waarschijnlijk sneller gestrest raken. Je moet er eerlijkheidshalve een beetje een workaholic voor zijn.

Werken in de IT biedt kansen om de hele wereld te zien

Tot slot kon ik destijds mijn ogen niet geloven. Begin 2017 was ik pas een half jaar in dienst en kreeg ik de vraag of ik zin had om met een aantal collega’s naar Amerika te gaan. Een droom kwam uit, ik mocht op mijn 26ste naar het wereldwijde Microsoft evenement in Seattle. Dus als je iemand ziet rondlopen bij ons in Microsoft gesponsorde T-shirts, dan kan ik dat zijn.

Tot slot

Ik hoop dat klanten van The Sourcing Company onze gezamenlijke passie blijven ervaren. Daarnaast doe ik een oproep als je mensen kent die zich herkennen in “IT, er is niets beters voor mij!” Ga dan naar de pagina “Prettig werken bij The Sourcing Company”.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods