AVG en dataopslag in de cloud

Geschatte leestijd: 3 minuten

In 2016 heeft Europa nieuwe wetgeving ingevoerd betreffende de bescherming van persoonsgegevens. Bedrijven, organisaties en instanties hebben tot mei 2018 de tijd gekregen om hun data zo in te richten en te beveiligen dat het voldoet aan de richtlijnen die gesteld worden. De wet is internationaal bekend als de GDPR ( General Data Protection Regulation), in Nederland wordt deze wet AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens). Hoe verhoudt deze wet zich tot dataopslag in de cloud? Is dat een plek waar je gegevens wilt bewaren of juist niet? Wat mag wel en wat mag niet?

Wat houdt de AVG in?

De AVG is van toepassing op iedere instantie die, zowel commercieel als voor andere doeleinden zoals een club, persoonsgegevens van burgers van de Europese Unie in zijn bezit heeft. Persoonsgegevens zijn gegevens die verbonden kunnen worden aan een individu of waarmee een individu kan worden geïdentificeerd. Denk hierbij aan de naam, een foto, telefoonnummers of adresgegevens, medische data, etc. Het doel is dat gegevens beschermd worden en niet in handen van verkeerde mensen of organisaties kunnen vallen. Misbruik van persoonsgegevens kan plaatsvinden op relatief onschuldig gebied zoals op marketingvlak tot aan criminele activiteiten zoals identiteitsfraude of -diefstal.

Download onze whitepaper ‘Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier?’ en maak kennis met verschillende cloud-oplossingen en Azure Stack. 

De regels van de AVG 

De Algemene Verordening Gegevensbescherming is te vatten in een aantal regels. Let wel, dit gaat specifiek over personen binnen de EU.

  • Transparantie

De persoon van wie de gegevens verwerkt worden, weet dat zijn gegevens bewaard worden. Hij heeft hier toestemming voor gegeven en kent zijn rechten in dezen.

  • Doelbeperking

Persoonsgegevens worden enkel en alleen voor het vooraf bepaalde en inzichtelijke doel gebruikt.

  • Gegevensbeperking

Alleen de persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor de bestemming worden verzameld en bewaard.

  • Juistheid

De persoonsgegevens moeten kloppend zijn.

  • Bewaarbeperking

Persoonsgegevens mogen niet langer bewaard worden dan nodig voor het beoogde doel.

  • Integriteit en vertrouwelijkheid

Alle persoonsgegevens moeten veilig bewaard worden, zodat ze niet toegankelijk zijn voor onbevoegden en niet verloren gaan of vernietigd kunnen worden.

 

De verantwoordelijke persoon binnen de organisatie moet kunnen aantonen dat aan alle bovenstaande regels wordt voldaan.

 

AVG in de cloud

Microsoft Azure is een bekende en een van de grootste cloudoplossingen. Microsoft Azure is een public cloud platform voor dataopslag en biedt daarbij een breed aanbod aan services zoals Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a service (PAAS). Om helemaal AVG-proof te zijn, biedt The Sourcing Company ook een hybrid cloud-oplossing aan die is afgeleid van Microsoft Azure: Azure Stack. Het beste van twee werelden; het bewezen goede van Microsoft Azure, maar wel met een extra veiligheidsslag om volledig AVG-compliant te zijn.

 

De server is in beheer van The Sourcing Company en staat op Nederlands grondgebied. Dat betekent dat de gehele dataopslag in de cloud voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals de AVG. Omdat de Azure Stack een zeer hoge snelheid kent wat betreft het doorvoeren van updates, is de dataopslag bij Azure Stack extra beveiligd tegen virussen en hacks. Veel updates dienen namelijk ook tot de verbetering van die veiligheid.

 

Wilt u meer weten over AVG en cloud-oplossingen?

Azure-Stack-veilig-dataopslag-voordelen-klantendata-opslaan-cloudoplossing-cover-large

Wilt u zeker weten dat uw data volgens AVG-richtlijnen wordt opgeslagen en wilt u meer weten over veilige dataopslag in de cloud? Download dan nu deze whitepaper en leer alles over veilige cloud-oplossingen. Of neem contact met ons op, we gaan graag met u om tafel.

 

 

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods