Binnenkort te verwachten: Microsoft Teams updates

Geschatte leestijd: 2 minuten

Het online vergaderen moest nog beter, nog echter, net zoals op kantoor. Recent klantenonderzoek van Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat veel online vergaderen mensen moe maakt. Daarom worden er een aantal indrukwekkende verbeteringen aangekondigd in Microsoft Teams die we medio augustus kunnen gaan verwachten. Hierbij een beknopt overzicht en tevens een link van Microsoft waarin je alle informatie over deze verbeteringen kunt terug vinden.

De Together-modus, een betere interactie

Mensen missen vanaf de thuiswerkplek het gevoel van echt bij elkaar zijn. Maar binnenkort is dat probleem opgelost. Met de Together-modus worden deelnemers van een vergadering op een gedeelde achtergrond geplaatst. Het lijkt daardoor net alsof je met elkaar rond een tafel zit. Daar waar je op dit moment niet de non verbale signalen van deelnemers goed kunt herkennen is dat met deze nieuwe functie wel het geval. De verwachting is dat dit menselijke interactie enorm zal bevorderen.

Reflect Messaging, hoe voelen teamleden zich?

De gebruiker staat nog centraler bij Microsoft. Want hoe staat het met het welzijn van medewerkers tijdens de coronacrisis? Met een nieuwe functie, genaamd Reflect Messaging, kunnen teamleden dit anoniem kenbaar maken. Managers hebben hiermee een middel waarmee zij ervoor kunnen zorgen dat er een goede balans blijft bestaan tussen werk en privé.

Chat Bubbles, chat bij iedereen op het scherm

Je wilt, net zoals kantoor, niets willen missen van discussies van andere collega’s tijdens de vergadering. Daarvoor is er de chatfunctie, alleen moet je die op dit moment wel aanzetten. Chat Bubbels activeert chatberichten automatisch bij iedere deelnemer, zodat niets gemist wordt, minder misverstanden ontstaan en er efficiënter vergaderd kan worden.

Dynamische Weergave, nog eenvoudiger informatie delen

Met deze nieuwe functie wordt het mogelijk om gedeelde inhoud makkelijker aan deelnemers te tonen en naast elkaar weer te geven. In Dynamische Weergave komt er ook een galerijweergave van maximaal 49 mensen die zich tegelijkertijd in een vergadering kunnen bevinden. Interessant is de mogelijkheid om groepen, net als in echte vergaderingen, te splitsen zodat er bijvoorbeeld workshops of break-outs georganiseerd kunnen worden.

Live Reactions

Emoties zien van collega’s tijdens een online vergadering is uitdagend. Daarom komen er emoji’s beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld een reactie kunt geven op een presentatie; applaus!

Alles weten over de Microsoft Teams updates? De CEO van Microsoft, Satya Nadella, deelde recent hoogst persoonlijk deze blog.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods