“Bye, bye passwords” Gebruik Microsoft Windows Hello!

Geschatte leestijd: 2 minuten

“Controleer je gebruikersnaam en je wachtwoord en probeer het nog eens…” Zo’n digitaal bericht is je vast weleens overkomen. “Ben je niet zeker van je inloggegevens?” Klik dan op: ‘Gebruikersnaam vergeten’ of ‘Wachtwoord vergeten…’ Dit is ook een herkenbare melding waarschijnlijk. In verband met de digitale veiligheid zijn steeds sterkere, dus complexere, passwords nodig. Met als gevolg dat passwords vaker vergeten worden. Het goede nieuws? Het kan gelukkig anders! Kijk maar:

Windows Hello, toegang door middel van gezichtsherkenning en vingerafdruk

Door middel van de camera op je laptop wordt je gezicht herkend. Vervolgens open je de Microsoft Authenticator app en typ je een twee-cijferige code in op het venster van de app die naar jou als bericht verzonden is. Door aanvullend de FIDO2 Security Key, een klein USB-apparaatje voor een vingerafdruk, te gebruiken krijg je een tweetraps authenticatie zonder het gebruik van passwords! Fido staat overigens voor Fast Identity Online. Met FIDO2 kunnen gebruikers veelgebruikte apparaten gebruiken voor eenvoudige authenticatie bij online services in zowel mobiele als desktopomgevingen.

Wil je Microsoft Hello zelf bekijken? Klik dan op deze link voor een aansprekende video.

7 voordelen van Windows Hello

  • Het is vele malen gebruiksvriendelijker dan het onthouden van al die verschillende complexe wachtwoorden.
  • Windows Hello is betrouwbaarder, omdat het achterhalen van wachtwoorden vaak veel eenvoudiger blijkt te zijn dan je denkt. (Als je daar bewijs voor wilt hebben, kijk even hier. Dan zie je een video die qua datum wat gedateerd is maar waarbij de boodschap nog steeds actueel is)
  • Het kraken van informatie vanuit verschillende omgevingen wordt ermee voorkomen, want helaas is het zo dat veel mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor het inloggen op verschillende websites en applicaties.
  • Zogenaamde anti-spoofing-technieken zorgen ervoor dat hackers het systeem niet in kunnen met bijvoorbeeld een masker of foto.
  • Het nooit meer verplicht veranderen van wachtwoorden geeft rust. Ze zijn er immers niet meer!
  • Geen moeilijk gedoe op een smartphone, want het intypen van gebruikersnaam en wachtwoord is lang niet altijd handig in een interface op een klein apparaat.
  • Windows Hello is multifuntioneel, want het geeft biometrische en pin authenticatie voor Windows applicaties, online toegang op het web en alle apps die je maar wilt gebruiken.**‘Hello, Hello’, maar zeg ‘bye bye’ tegen passwords!**

Heb je er ook zin in om 2020 te starten zonder passwords? Gewoon even contact opnemen, dan vertellen we je er alles over. Natuurlijk zijn we er ook om andere vragen rondom authenticatie te beantwoorden.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods