Carrièreswitch door pure passie en praktijkervaring!

Geschatte leestijd: 3 minuten

Stel dat je een supertoffe baan hebt, zou je dan toch een carrièreswitch maken? De meeste mensen niet, maar Manon Burghgraaff, onze nieuwe Microsoft 365 consultant, deed dat gelukkig wel. Sinds 2 januari 2020 werkt zij met veel energie en passie bij TSC. Het is tijd om haar eens voor te stellen en een aantal quotes van haar te delen:

“Als je het mij twee jaar geleden had gevraagd, dan…”

…had ik nooit gedacht dat ik een baan in de ICT zou hebben!”, legt Manon uit. Al vanaf 2013 deed zijn ervaring op met Microsoft 365 bij haar voormalige werkgever. Ze kwam erachter dat ze het enorm interessant vond om dieper de materie in te duiken als ze in de praktijk ergens tegenaan liep. Ze wilde ook altijd op de hoogte zijn van nieuwe features, gebruikte Google veelvuldig om iets op te zoeken en als ze geen juist antwoord kreeg dan bekeek ze video’s op YouTube. Het resultaat? Na zeven jaar bleek zij een waardevolle schat aan ervaring opgebouwd te hebben op het gebied van Microsoft Teams, SharePoint, MFA en nog heel veel meer.

“Ik krijg energie van kennisdelen en uitleggen”

Toen Manon de vacature bij TSC zag hoefde zij daar niet lang over na te denken, want ze kon daarmee haar passie volgen. Ik ben zelf die klant met vragen geweest”, vertelt zij. Daardoor kan ze razendsnel schakelen en zelfs, als er niet gelijk een antwoord mogelijk is, opzoek gaan naar alternatieve oplossingen. “Het is superleuk om mensen enthousiast te maken en na te denken hoe je werkprocessen, zoals bijvoorbeeld in SharePoint, nog efficiënter en slimmer kunt opzetten.”

“Proactief informeren betekent het opbouwen van langdurige relaties”

Haar ambitie is om klanten proactief mee te nemen op het gebied van nieuwe technologische ontwikkelingen en vooral niet alleen support en ondersteuning te geven alleen als daarom gevraagd wordt. De manier waarop ze dat doet kan persoonlijk zijn, op locatie bij de klant, maar natuurlijk ook online via Microsoft Teams. “Er is helemaal niets mis met het maken van minder kilometers”, voegt zij er nog aan toe.

Haar werkzaamheden

Voor Manon staat de gebruiker altijd op de eerste plaats. Ze geeft introductie- en inspiratiesessies, het liefst op locatie, trainingen, workshops en ondersteunt gebruikers ook extra met how-to video’s. De frequentie per klant om kennis te delen is verschillend, maar zij heeft de voorkeur om minimaal een keer per kwartaal klanten proactief te informeren over nieuwe ontwikkelingen in Microsoft 365.

“Wat Manon’s tip van de dag is?”

Dat vonden wij wel een leuke vraag om mee af te sluiten. “Gebruik Microsoft to-do”, is haar antwoord. Het is een takenlijst die automatisch integreert met je Outlook, waardoor je grip houdt in één omgeving op al je dagelijkse acties en je jouw takenlijst ook kunt delen met anderen via PC, laptop, tablet of smartphone.

Heb je vragen over Microsoft Office 365?

Neem dan hier contact op, want dan word je misschien wel doorverbonden met onze nieuwe Microsoft Office 365 goeroe.

Dank voor jouw bijdrage Manon, welkom bij TSC en heel veel succes!

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods