De businesswaarde van Microsoft flow voor app gebruikers

Geschatte leestijd: 2 minuten

Iedereen is tegenwoordig een app gebruiker. Kijk maar eens hoeveel er op je eigen desktop of smartphone staan. Maar hoe laat je jouw favoriete apps met elkaar praten? In een proces dat uitgevoerd wordt van begin tot eind worden immers vele applicaties gebruikt. Microsoft Flow is daar het antwoord op door het op een logische manier aan elkaar koppelen van apps.

Het automatiseren van werkstromen

Meer doen in minder tijd en slimmer werken, dat is de wens van ’gebruikers van Microsoft Flow. Vier voorbeelden ter illustratie:

  • Niet tientallen keren per dag je e-mail meer hoeven checken, omdat je bij een nieuw bericht automatisch een tekstbericht krijgt.
  • Een klant die twittert naar of over jouw bedrijf krijgt automatisch bepaalde informatie toegezonden, dat opgehaald wordt uit een SharePoint omgeving.
  • Voor een marketingcampagne wordt een workflow gemaakt waarin de Salesforce app is opgenomen, zodat de database gegevens gelijk worden toegevoegd.
  • Voor het goedkeuren van een belangrijk document wordt automatisch een goedkeuring per e-mail naar de directie gezonden.

Low code development maakt workflow toegankelijk

Microsoft Powerapps en Flow zijn low code applicaties. Dat betekent dat het relatief eenvoudig is voor iedereen om een tijdbesparende workflow te maken. Je hoeft er immers geen code voor te schrijven. En de apps die geconnecteerd worden kunnen ook non-Microsoft zijn. Denk aan eerder genoemde voorbeelden als Twitter en Salesforce. De toepassing ‘Connections’ in Flow kijkt naar verschillende databronnen zoals CRM systemen, MailChimp, Google Drive of persoonlijke Dropboxen waar bruikbare adressen in staan. Natuurlijk geeft je zelf nog altijd de toestemming of daarin gekeken mag worden.

Wie is de eigenaar van de workflows?

Microsoft Flow wordt standaard al geleverd met enkele handig bruikbare workflows. Bijvoorbeeld om voor servicedesk medewerkers op de smartphone te verduidelijken welke openstaande issues er nog zijn en welke prioriteit deze moeten krijgen. Dat zorgt voor de interessante situatie dat het maken van een workflow plotseling niet perse een IT aangelegenheid is. In de praktijk ontstaan zelfs situaties waarbij business verantwoordelijken, vaak met interesse in IT, bezig zijn met het ontwikkelen van een goed bruikbare workflow waar de IT-afdeling niets van weet. Slim of niet? Daar valt over te discussiëren.

Start met een goed plan

De grote waarde van Microsoft Flow hebben we beschreven. Iedereen is immers een app gebruiker en kan profiteren van de voordelen van Microsoft Flow. Goed gebruik levert ‘Minder werken en meer doen’ op. Het zorgt ervoor dat collega’s logischer werken dan het dagelijks bezig zijn met allerlei losse applicaties en handmatig transporteren van allerlei informatie tussen verschillende deelprocessen.

Samen een goed plan maken om workflow processen beter in te richten en controle te houden?

Vul dan hier het contactformulier in, bel naar telefoonnummer 088 – 77 11 000 of e-mail: servicedesk@thesourcingcompany.nl

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods