Een migratie naar de Cloud? Dat is een uitdagende digitale verhuizing…

Geschatte leestijd: 3 minuten
Een migratie naar de Cloud? Dat is een uitdagende digitale verhuizing…

Steeds meer organisatie migreren naar een moderne Microsoft werkplek. Daar hoort bij dat zoveel mogelijk IT diensten (functionaliteiten) via de publieke cloud ontsloten worden. Het migreren naar de publieke cloud kent dezelfde kansen, valkuilen en uitdagingen als een fysieke verhuizing. In deze blog lichten wij deze vergelijking nader toe.

1: Hoe zit het met de toekomst?

Meestal wordt een verhuizing ingegeven door een aanstaande verandering. Je wilt gaan samenwonen, denkt aan gezinsuitbreiding, zoekt een rustigere omgeving zijn vast herkenbare redenen om te verhuizen. Datzelfde geldt ook voor een cloudmigratie of moderne werkplek waarbij je als organisatie natuurlijk ook iets wilt bereiken; productiever zijn, meer flexibiliteit, schaalbaarheid, veiligheid, ontzorgd worden etc. Voor gezinsuitbreiding heb je ruimte nodig, maar voor nieuwe medewerkers ook.

2: Wat moet er opgeruimd worden?

Ruimte maken is fijn als je aan een nieuwe start begint. Dus neem je je voor om grondig op te ruimen en alle oude meuk, die toch niet gebruikt wordt naar de stort te brengen. In de praktijk belandt veel rommel vaak in een verhuisdoos, ergens achter de schotjes. Bij een cloudmigratie geldt hetzelfde; denk eerst na wat je echt mee wilt nemen, anders blijf je achteraf met de oude rommel zitten. Dit is het moment om eerst eens lekker op te ruimen en archieven die niet bewaard hoeven te worden te vernietigen. Toch zie je vaak dat oude data niet opgeschoond wordt en mee gemigreerd wordt naar een tijdelijke archieflocatie. En niets is zo vast als tijdelijk……

3: Hoeveel plek heb je nodig voor wat overblijft?

Als je jezelf van alle ballast hebt ontdaan pas dan kun je bepalen hoeveel vierkante meters je echt nodig hebt. Wellicht heb je geen zes kamers nodig, maar kun je je prima redden met vier. Ook hier valt de vergelijking eenvoudig te maken; ergens zijn kostenbesparingen mogelijk omdat je door het opruimen minder plek voor al je data nodig hebt en je ook afscheid neemt van niet gebruikte en verouderde applicaties. Dataopslag kost immers geld, net zoals extra kamers die onbenut blijven of nauwelijks gebruikt worden.

4: Hoe ga je het indelen?

Een nieuw huis. Het is even wennen en de eerste tijd zul je wellicht nog even naar je spullen moeten zoeken. Dat heeft alles te maken met een andere indeling, waar je nog niet aan gewend bent. Ongetwijfeld heb je er goed over nagedacht en voor jezelf een logische structuur ontwikkeld waarin alles weer snel vindbaar is. De digitale mapjes in jouw cloudoplossing zijn te vergelijken met de IKEA bakjes in je kast. Goed indelen betekent dat je het werkbaar maakt voor iedereen.

5: Kies ik voor oud of nieuwbouw?

Als je een woning koopt dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit een authentieke 30 jaren woning of een nieuw gebouwde woning in een VINEX-wijk. Laatst genoemde zal ongetwijfeld een beter energielabel kennen, dan het oudere huis die mogelijk voorzien is van enkel glas. Let bij het migreren van oudere applicaties dus goed op mogelijk bijkomende kosten of gebreken die achteraf niet verholpen blijken te kunnen worden. Lift en shift is wel de makkelijkste manier van verhuizen maar soms blijkt dat ‘helemaal nieuw’ de beste optie is.

6: Doe ik het zelf, of laat ik verhuizen?

Als je naar een nieuwe woning gaat verhuizen dan kun je er natuurlijk voor kiezen om alles zelf te doen, mogelijk met wat hulp van vrienden. Alleen blijkt meestal dat goed inpakken, een veilig transport, niets kwijtraken en zonder schade uitpakken toch een vak apart is. Zullen wij jou daarom helpen met jouw cloudmigratie? De digitale veiligheid van jouw kostbare data zullen we tijdens de migratie bewaken en we zorgen voor een professionele planning die blije gezichten oplevert.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods