Hoe modern is jouw “Modern Workplace?”

Geschatte leestijd: 3 minuten

Cloud heeft in tien jaar tijd de wereld veroverd. Bedrijven die als eerste slim met Cloud om wisten te gaan heeft het een grote voorsprong gebracht. Het waren vooral de MKB ondernemers die als eerste konden profiteren van de toepasbaarheid en flexibiliteit. Grote organisaties, zoals multinationals hadden veelal te maken met een remmende voorsprong, omdat dure on- premise servers eerst moesten worden afbetaald. Maar als je nu eens tien jaar terugkijkt, hoe staat het dan met jouw eigen “Modern Workplace” op het gebied van:

Gebruikersgemak?

Altijd en overal kunnen werken. Dat was een belangrijke belofte van Cloud. Hopelijk is dat gelukt. In de meest optimale situatie kun je bijvoorbeeld vanaf je tablet in de trein bij alle bedrijfsapplicaties. Je ervaart het gemak van het altijd toegang hebben tot documenten die in SharePoint of OneDrive zijn opgeslagen. Om snel toegang te hebben tot informatie die je onderweg nodig hebt. En zo niet, dan kan je van elke denkbare plek Microsoft Outlook gebruiken. Gebruikersgemak wordt nog meer aangemoedigd als de gebruiker centraal staat. Als het goed is zijn persoonlijke gebruikersprofielen ingesteld en word je niet afgeleid door applicaties die je toch niet gebruikt.

Slimmer samenwerken?

Alles om ons heen is digitaal geworden en papier werd steeds verder verbannen. Toch waren in het verleden de werkprocessen wellicht duidelijker en minder complex. Tegenwoordig zijn er namelijk zoveel tools om mee te communiceren dat het uitdagender geworden is om de meest optimale communicatievorm te bereiken. Slim is vooral om je niet te laten leiden door wat technisch mogelijk is maar vooral eerst goede werkafspraken met elkaar te maken. Dus hoe en waar sla je iets op en welke middelen zijn wanneer gewenst om te gebruiken? Zo voorkom je al een hoop miscommunicatie in het samenwerken.

Veiligheid en privacy?

De grens tussen interne en externe communicatie is door Cloud vervaagd. Dat betekent bijvoorbeeld dat externe partijen eenvoudig online met jouw bedrijf kunnen samenwerken aan een project in Microsoft Teams. Het instellen van gebruikersrechten en authenticatie zijn daardoor steeds belangrijker geworden. Weet je zeker dat alle toegangen goed zijn afgeschermd en dat digitale deuren alleen opengaan voor degenen die erbij mogen? Modern werken betekent ook meer delen via apps, chat- en e-mailberichten. Kent iedere medewerker de aangescherpte regelgeving (AVG) op dat gebied?

App ontwikkeling?

Er is al een nieuwe generatie die het werken met de laptop ouderwets begint te vinden. Zij communiceren, werken en informeren vooral via smartphones en tablets. Hoe beoordeel je jouw organisatie op het gebied van app ontwikkeling? Wellicht dat er interessante toepassingen te bedenken zijn om via apps de data inzichtelijker te maken zodat data op het juiste moment gebruikt kan worden. Bij de klant, op kantoor of gewoon in de trein. Lekker modern alles kunnen doen vanaf je iPhone of Android toestel.

Geef een cijfer 0 t/m 10

En? Hoe modern is jouw “Modern Workplace” en het werken in de Cloud? Mocht je na het lezen van deze blog het gevoel hebben dat het ergens beter kan neem dan hier contact met ons op.

Onze dagelijkse uitdaging is om mensen prettig, modern en op een veilige manier te laten werken.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods