Hoe werkt Microsoft Office en Office 365?

Geschatte leestijd: 3 minuten
Het logo van Log4J

Office 365

Vroeger werkten we alleen met desktop applicaties van Office, je kocht de nieuwste versie en installeerde deze op je computer. Hier werkte je dan een paar jaar mee, met de 2007, 2010 of 2013 editie. Gelukkig hoeft dat niet meer en kunnen we tegenwoordig met een online oplossing als Office 365 altijd met de laatste versie werken. Grote veranderingen zijn er niet meer omdat het product doorlopend wordt verbeterd. Je hoeft nooit meer te wennen aan een sterk veranderde interface!

Online werken

Je kunt via de website van Office Online (https://login.microsoftonline.com/) toegang krijgen tot je account en bijvoorbeeld online Word en online Powerpoint gebruiken zoals je op je apparaat gewend bent.

Licentiegebruik

Met één licentie kun je de applicaties op maximaal vijf apparaten installeren, bijvoorbeeld op je tablet, iPhone en laptop. De applicaties die je kunt installeren zijn Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en Access. Alle andere applicaties zijn alleen online beschikbaar of beperkt te installeren.

Installeren van applicaties op je apparaat

Naast de online toegang tot de applicaties kun je, net als vroeger, ook applicaties op je apparaat installeren. Voor deze geïnstalleerde versie heb je, zolang je abonnement actief is, recht op de laatste updates. Je werkt daarmee nooit meer in een verouderde versie van een applicatie.

Synchronisatie van bestanden

De bestanden die je bewerkt in Word Online en opslaat in OneDrive, kun je op je laptop weer oproepen met alle bewerkingen die je online hebt gedaan en hebt opgeslagen. Andersom werkt het natuurlijk ook!

SharePoint

SharePoint is een platform van Microsoft waar je gemakkelijk informatie kunt delen, bestanden kunt opslaan en (online) samenwerking binnen een team of organisatie kunt vergemakkelijken. Een belangrijk concept daarbij zijn de libraries of bibliotheken waarin documenten kunnen worden opgeslagen. Op SharePoint kun je elk digitaal object opslaan.

Office 365 in de Hybrid Cloud

In de Hybrid Cloud gebruik je een combinatie van online en offline applicaties en dit in combinatie met opslag in de Public of Private Cloud. Afhankelijk van de behoefte (snelheid, locatie, beveiliging, wet- en regelgeving) besluit je welke combinatie het meest geschikt is.

Office 365 voor bedrijven

Er zijn een aantal varianten van Office 365, afhankelijk van je behoefte kun je het pakket uitbreiden. Wij werken prettig met Office 365 voor Bedrijven welke de meest gewenste Office applicaties omvat. Het Office pakket omvat alle bekende applicaties zoals Outlook, Word en Excel maar ook Skype voor Bedrijven en extra onlineopslag met OneDrive voor Bedrijven. Naast deze bekende applicaties zijn er in Office Online een aantal extra (online) applicaties beschikbaar die het werken een stuk prettiger maken! Dit zijn veelal nog onbekende applicaties maar veroveren steeds meer terrein. Deze applicaties kun je online gebruiken, de meeste kun je ook downloaden als desktop applicatie en gebruiken met een mobiele app.

Yammer

Yammer is een besloten sociaal netwerk voor organisaties en is gebaseerd op open communicatie. Je kunt hiermee bijvoorbeeld problemen met ondersteuning oplossen, feedback over projecten en documenten verzamelen en aanbevolen procedures rondsturen.

Sway

In Sway kun je gemakkelijk interactieve rapporten, persoonlijke verhalen, presentaties en nog veel meer kunt maken en delen. Je hebt geen ontwerpskills nodig, dit doet Sway voor je! Zo maak je bijzondere presentaties in een handomdraai.

Teams

In Teams kun je verschillende projecten managen, erg handig als je samenwerkt in verschillende teams met verschillende taken. Je organiseert vergaderingen, bestanden, aantekeningen en chats op één plek. De taken zijn inzichtelijk middels een Scrum board, je kunt eenvoudig taken toevoegen en toewijzen aan een teamlid en de voortgang bekijken. Teams werkt nauw samen met SharePoint, Taken en Planner en voorkomt hiermee dubbel werk (of dubbel opslaan van bestanden).

Flow

Flow kan applicaties met elkaar laten communiceren, op basis van ingestelde regels. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je een pushberichtje krijgt zodra je een mail ontvangt van een bepaald persoon, je kunt je werkuren laten bijhouden of het komende uur in de agenda als bezet weergeven. Flow kan communiceren met alle Office Apps maar ook met Mailchimp, Oracle,  Salesforce, Facebook, Youtube en WordPress.

 

Efficiënter werken in Office met sneltoetsen

Wist je dat je in Office gebruik kan maken van diverse sneltoetsen waardoor het bewerken van een email of een Word document een stuk makkelijker wordt? Download hier de meest gebruikte Sneltoetsen voor Word, handig op een A4!

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods