“ ICT verandert slechts in maanden!”

Geschatte leestijd: 2 minuten

Deze veelzeggende uitspraak is van Niels van der Hoeven en typeert waarom hij als servicedesk medewerker bij TSC actief is, terwijl hij nog bezig is met de afronding van zijn MBO opleiding. Hij wil namelijk sneller leren door de actualiteit te begrijpen. Maar deze jonge collega heeft meer inspirerende uitspraken. Daarom vroegen wij hem ze eens op te schrijven en is dit het persoonlijk geschreven verhaal van Niels:

“Overleven in de IT is live bijleren”
Mijn hele leven, ook al ben ik pas twintig jaar, ben ik al gefascineerd door computers en de techniek. Ik haal er veel plezier uit om andere mensen daarbij te helpen. Wil je dat tegenwoordig goed doen, dan zal je zelf constant nieuwe dingen moeten ontdekken. Op school leer je de noodzakelijke theorie, maar ik heb bij TSC in twee maanden tijd meer geleerd dan een jaar lang leren in de schoolbanken. Voor mij is vier dagen per week bij TSC werken enorm waardevol gebleken. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel zodat je ze maar beter live mee kunt maken om bij te blijven.

“Ik ben geen stagiair, of toch?”
Het mooie aan mijn baan is dat ik vier dagen per week als servicemedewerker actief ben. Nog mooier is dat ik gelijk als volwaardige collega aan de slag ben gegaan en iedereen mij zo ook behandelt. Wat dat betekent? Onder andere dat ik niet alleen uitdagingen van klanten van achter de telefoon oplos, maar ook enkele dagen onsite bij een grote klant van TSC wordt geplaatst. Over leren gesproken! Het laten zien van ‘het gezicht achter de telefoon’ levert zowel voor de klant als voor mijzelf een enorme verrijking op, want je ziet waarvoor je het allemaal doet; blije gezichten als je in staat bent om iets op te lossen.

“Cybersecurity gaat om slimmer zijn!”
Mijn mbo-opleiding ga ik versnelt afronden, omdat ik zo snel als mogelijk een hbo-opleiding wil gaan volgen op het gebied van cybersecurity. Gezien het steeds grotere aantal hackaanvallen in de wereld verwacht ik dat daar een brede toekomst voor mij ligt. Steeds meer bedrijven vragen ook om hulp bij het beschermen van privacygevoelige data. Het gaat over mensenwerk, waarbij je hackers slimmer af moet kunnen zijn. Wat ik echt gaaf vind? Dat ik nu al opgenomen ben in het Security Team van TSC, omdat ik aangegeven heb dat dit de richting is waarin ik mij wil specialiseren. Op het gebied van security helpen collega’s mij nu al met het verkrijgen van kennis, wat ik enorm waardeer.

Wie weet tot ziens!
Niels van der Hoeven

NB: Heb je ook interesse om bij TSC aan de slag te gaan, kijk dan hier naar onze openstaande vacatures of klik maar eens op de video’s om enkele medewerkers te ontmoeten.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods