Junior Cloud specialiste met ambitie

Geschatte leestijd: 2 minuten

De kennismaking begon al wat merkwaardig. Haar ouders hebben een kapperszaak en vroegen of er nog een stageplek was voor een MBO 4 studente. Deze vraag stelden zij aan een manager van The Sourcing Company die daar zijn haar laat knippen en een vaste klant is. Inmiddels hebben wij ruim één jaar een erg enthousiaste junior Cloud specialiste bij ons werken, Mirte van Nieuwkerk. Dit is haar persoonlijke verhaal:

Even voorstellen

Ik ben Mirte van Nieuwkerk, 19 jaar, en combineer werken met leren, omdat ik daarmee snelle sprongen vooruit kan maken in mijn persoonlijke ontwikkeling. Vier dagen per week werk ik bij The Sourcing Company en daarnaast ga ik één dag per week naar het MBO. Ons team onderhoudt de Cloud omgeving bij de klant en we beheren ook het portaal voor onze partners. Het is afwisselend werk waarbij we onder andere bezig zijn met licentie behandelen, het aanmaken van gebruikers en het instellen van werkgroepen. Allemaal om onze klanten prettig en plezierig te laten werken. Wat mij enorm aanspreekt is het directe contact met klanten, via de telefoon of op andere manieren. Bij openstaande tickets kunnen we bijvoorbeeld via de applicatie TeamViewer rechtstreeks meekijken door een verbinding met de computer van de gebruiker te maken. Je bent dus en met techniek en met mensen bezig!

Wat mijn ambitie is?

Graag zou ik mij verder willen ontwikkelen op het gebied van netwerken. Ik zou alles willen weten over access points, switches, verbindingen en de inrichting van netwerken. Binnen The Sourcing Company bestaat de mogelijkheid om je via opleidingen verder te ontwikkelen. Ik houd ervan om dingen uit te zoeken en ervoor te zorgen dat het aan de voorkant goed geregeld is, zodat klanten zo min mogelijk van help- of servicedesk gebruik hoeven te maken.

Maar er is nog iets anders wat mij bezighoudt. Onze generatie houdt van flexibiliteit, meer vrijheden en het kunnen waarmaken van dromen. Daarom zou ik dit werk voor zo’n 3 dagen per week willen doen, want naast de werkzaamheden voor The Sourcing Company heb ik mijn eigen bedrijf als nagelstyliste. Het ondernemerschap en het omgaan met mensen zit ongetwijfeld in de familie!

Tot slot zou ik nog willen zeggen dat het stereotype beeld van de introverte IT’er die in zijn eigen wereld werkt totaal niet klopt. Het is vooral een vakgebied waarbij het steeds vaker gaat over goede communicatieve skills en vaardigheden. Dus zeker ook een gave baan voor vrouwen zoals ik.

Wie weet tot ziens!

Mirte

Geïnteresseerd geraakt?

Ben je zelf een Cloud kenner en iemand die graag eigen verantwoordelijkheid neemt en klantcontact waardeert? Dan is deze functie misschien ook wat voor jou en word jij als Junior Cloud specialist(e) collega van een ambitieus team.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods