Keuzemoment: Zand in de laptop of kijken naar clouds?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Gelukkig kunnen we tegenwoordig voor alles en iedereen overal bereikbaar zijn, dus ook op vakantie! Als je even geen wifi bij de hand hebt, gebruik je gewoon de hotspot van je telefoon. Of word jij hier niet gelukkig van? Het zwemt namelijk wel ongemakkelijk als je een dure laptop, smartphone of iBook in je tas laat zitten. Je weet immers maar nooit of een of andere onverlaat het op jouw spullen heeft voorzien.

Kijk omhoog, in plaats van omlaag

Echte clouds, de wolken, zijn mooier om naar te kijken dan applicaties uit cloudomgevingen die je via smartphones en tablets ook in de vakantie kunnen achtervolgen. Zelfs als er donkere wolken zijn en het regent, zou je eigenlijk niet tijdens je vakantie in de hotelkamer, het vakantiehuisje of de caravan moeten gaan werken. Maar de kans dat je toch ‘heel even’ contact opneemt met het bedrijf of een collega is groot. Je bent immers digitaal met iedereen verbonden. Om dat te voorkomen een praktische tip; respecteer elkaars vakantie en geef gelegenheid om uit te rusten. Dat is alvast een mooie stap. De tweede stap die je kunt nemen is om je in te denken wat er gebeurt als je constant maar bereikbaarheid hebt. Zolang je namelijk wifi nodig hebt voor digitale spelletjes weet internet je e-mail outlook ook weer te vinden. En dan ga je toch weer heel even….precies.

Hoe kun je nog meer naar echte wolken kijken?

Helemaal op ‘uit’ staan is de beste remedie, maar er zijn mensen die hier spontane paniekaanvallen van krijgen en compleet in de stress schieten. Er worden zelfs vakanties geannuleerd als er geen wifi beschikbaar is. Om toch tijd voor echte wolken over te houden, of nog beter voor een mooie blauwe lucht, kun je voorafgaand aan je vakantie een aantal slimme dingen doen. Zorg ervoor dat je nummerherkenning aan staat dan zie je wie er belt en of je op wilt nemen. Laat je belangrijkste klanten weten dat je even ‘uit de lucht’ bent omdat je in de lucht wilt kijken. Vraag een goede collega om al jouw belangrijke werkzaamheden waar te nemen tijdens jouw afwezigheid. Je hebt hem of haar natuurlijk enkele dagen voorafgaand aan jouw vakantie alles netjes overgedragen. En aan vrienden, familie en bekenden geef je gewoon lekker ouderwets het nummer door van het hotel of andere vakantielocatie waar je bereikbaar bent.

Natuurlijk maak je zelf de keuze

Deze blog was vooral om je aan het denken te zetten. Soms maken we ons misschien wel te druk, zoals het feit dat we denken dat we zelfs op de fiets bereikbaar moeten zijn of dat collega’s je dag en nacht zouden mogen e-mailen. Vakantie is volgens ons vooral met je voeten in het zand, een goed gesprek met elkaar, tijd voor elkaar, nieuwe mensen niet online maar in het echt ontmoeten en je oprecht verwonderen over mooie zonsopkomsten of zonsondergangen.

Geniet van een relaxte vakantie!

Reacties hoe je er zelf over denkt stellen we enorm op prijs.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods