Microsoft verhoogt de prijzen op 365!

Geschatte leestijd: 4 minuten
Microsoft verhoogt de prijzen op 365!

Nieuw jaar, nieuwe prijzen, ook vanuit Microsoft 365

Het is heel normaal dat ondernemers hun tarieven bij de start van een nieuw jaar indexeren. Deze indexatie zorgt ervoor dat de tarieven in lijn blijven met ‘consumentenprijzen’, die ook ieder jaar stijgen. Zeker met de hoge inflatiecijfers van de afgelopen jaren is indexatie nodig. Indexeren van tarieven is erop gericht om het inkomstenniveau gelijk te houden. Wanneer je ook meer waarde levert, bijvoorbeeld door uitbreiding van de diensten of doordat meer expertise is opgebouwd ligt een tariefsverhoging bovenop de indexatie voor de hand.

 

Oude wijn in nieuwe zakken

Bij veel producten worden prijzen stiekem verhoogd. Dat geldt met name voor allerlei consumptieartikelen waarbij we massaal misleid worden. Hoe vaak kom je niet producten tegen waarbij op de verpakking staat: nieuwe receptuur, sterk verbeterd, verbeterde formule. Meestal is de verpakking ook vernieuwd en tegelijkertijd de inhoud verkleind. Dat laatste wordt natuurlijk niet vermeld terwijl het vaak resulteert in een prijsverhoging tussen de 20 en 40%.

No alt text provided for this image

Microsoft 365 diensten, eerste prijsverhoging in 10 jaar in maart 2022!

Regelmatig krijg ik te horen dat Microsoft een ‘boef’ is en alleen maar bezig is met geld verdienen. Het zal je niet verbazen dat ik vind dat dit veel genuanceerder ligt, ik ben een fan van Microsoft en geloof in de (Cloud)oplossingen die deze organisatie biedt. Is het niet mede dankzij Microsofttechnologie dat veel organisaties bijna moeiteloos het thuiswerken vorm konden geven tijdens de coronacrisis? Is technologie niet de enabler voor hybride werken? Voordat ik inga op de prijswijzigingen neem ik je mee in 10 jaar Microsoft-innovatie.

 

Meer dan 1400 nieuwe features in 10 jaar!

Sinds de lancering van Office 365 in juni 2011 zijn er maar liefst 24 apps aan de propositie toegevoegd en meer dan 1400 (waarvan ruim 300 het afgelopen jaar!) nieuwe features uitgebracht. In het begin bestond Office 365 alleen uit de bekende Office-apps, inmiddels kunnen veel organisaties niet meer zonder OneDrive, Teams, PowerApps, Planner, Yammer en Whiteboard. Ook de hoeveelheid data-opslag in OneDrive is gedurende het afgelopen decennium gegroeid naar 1.000 Gigabyte per gebruiker. Er zijn 3 focusgebieden waarbinnen de ontwikkelingen van Microsoft plaats vinden:

1.     Communicatie en samenwerking (makkelijker, productiever)

2.     Beveiliging en compliancy (veiliger)

3.     Artificial Intelligence en Automation (slimmer, efficiënter)

Wanneer we kijken naar Microsoft Teams dan zijn er aan deze app, het afgelopen jaar, veel nieuwe mogelijkheden toegevoegd: achtergrondeffecten, grote galerijweergave, hand opsteken, live-reacties, aparte vergaderruimten, live-ondertitels met sprekersvermelding, uitgebreide presentatiemogelijkheden et cetera. Microsoft Teams vormt voor steeds meer organisaties de centrale HUB voor samenwerking en de basis van de moderne werkplek.

 

Microsoft prijsstijgingen

In maart zal een aantal (en zeker niet alle) Microsoft 365 diensten met grofweg 20% in prijs gaan stijgen. Gelet op de toegevoegde waarde, het feit dat dit de eerste prijsstijging in 10 jaar tijd is voor 365-diensten, vind ik dit een goed te verdedigen stijging. Niet alleen de prijzen veranderen ook zal er een strikter onderscheid komen in prijzen bij een jaarcommitment (jaarlicentie met betaling in 12 gelijke termijnen) en flexibele licenties die maandelijks kunnen worden op- en afgeschaald. Een mix van beide varianten is mogelijk.

 

Laat The Sourcing Company je helpen bij het slim invullen van je ‘Microsoft 365 licenties’

The Sourcing Company helpt haar klanten met het kiezen van de juiste licenties. Heel vaak heeft niet iedere medewerker dezelfde functionaliteiten nodig, licenties kiezen die aansluiten op de werkstijl kan in een kostenbesparing resulteren. Een medewerker van de klantenservice heeft bijvoorbeeld vaak een minder uitgebreide licentie nodig vergeleken met een medewerker verkoopbuitendienst. Samen bepalen we welke licenties en welke licentievorm (jaarcommitment, flexibel, mix van beide) het beste aansluiten bij jouw medewerkers.

 

Prettig werken: Microsoft 365 optimaal inzetten

Ons hele adoptieprogramma draait om het prettig laten werken van de medewerkers van onze klanten. Onze prettig werken consultants bieden meer dan alleen een knoppentraining, ze helpen met het creëren van awareness rondom mogelijkheden én security. Onze prettig werken consultants helpen met het optimaal benutten van Office 365 functionaliteiten en adviseren gevraagd en ongevraagd over extra mogelijkheden. Onze prettig werken consultants hebben nauw contact met Microsoft, volgen de ontwikkelingen en informeren jou als er nieuwe features beschikbaar zijn of komen die voor jouw organisatie van meerwaarde zijn. We zijn hiermee echt een businesspartner voor onze klanten en samen zorgen wij ervoor dat we innoveren, succesvol zijn en groeien.

 

Neem contact op voor een gratis adviesgesprek

Wil je meer weten over onze prettig werken dienstverlening en adoptieaanpak of juist advies over welke licenties en licentievormen het beste aansluiten bij je organisatie? Neem dan gerust contact met mij of een van mijn collega’s op en wij zorgen dat één van onze specialisten een vrijblijvende afspraak met je maakt. Ook ben ik benieuwd naar jouw mening rondom de aanstaande prijswijzigingen van Microsoft, deel je mening gerust.

 

Jeroen Voogd

Customer Success Manager @ The Sourcing Company

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods