Omarm onze public Cloud: een Azure Stack Hub voor digitale veiligheid!

Geschatte leestijd: 2 minuten

“Elk bedrijf zou in 2020 eigenlijk alleen al vanuit security oogpunt moeten overstappen van een private naar een public Cloud omgeving!” Deze krachtige stelling willen we graag eens verduidelijken, omdat we ook in 2019 geconstateerd hebben dat er bedrijven zijn die twijfels hebben om applicaties naar een public Cloud omgeving over te zetten. En dat is onterecht, kijk maar:

Wie wint het als het gaat om veiligheid?

Stel dat je een wedstrijd zou doen op het gebied van digitale veiligheid tussen jouw private Cloud en de public Cloud van Microsoft Azure, wie levert dan de beste prestatie? Bij Microsoft zijn elke dag twee teams (blauw en rood) aan het ‘strijden’ bestaande uit applicatiebouwers en white hackers. Zij doen er alles aan om digitale aanvallen buiten de deur te houden. Als je wilt zien hoe dat gaat klik dan op deze aansprekende video. Zijn zulke teams ook elke dag actief in jouw private Cloud omgeving om bij te blijven op het gebied van digitale aanvallen?

Public betekent niet dat al jouw gegevens openbaar staan!

TSC maakt gebruik van de kracht van het Microsoft Azure platform in een volledig beveiligde omgeving namelijk een zogenaamde ‘Azure Stack Hub.’ De Azure Stack Hub is een extensie op de Azure cloud. Veel klanten, waaronder juridische, gebruiken het in combinatie met de Azure cloud, bijvoorbeeld als er een procedure tégen een Amerikaans bedrijf of persoon loopt of als het om een ‘high-profile’ zaak gaat. Zie het als een extra slot op de deur, een kluis binnen een kluis. Omdat onze Azure Stack Hub niet in het Microsoft datacenter staat is de inmenging van de Amerikaanse overheid niet mogelijk.

Digitale veiligheid voor de juridische en medische sector

Voor de juridische sector hebben we bijvoorbeeld een compleet veilige software oplossing ontwikkeld; Magistra, die voor verschillende juristen ook op onze Azure Stack Hub draait. Juist in deze sector is de bescherming van privacy gevoelige informatie van het allergrootste belang en juristen moeten blind kunnen vertrouwen op de Cloud. Klik hier als je er meer over wilt weten.

Tevens kunnen applicaties in een overzichtelijke public Cloud omgeving veel beter worden doorontwikkeld en beheerd dan in een hybride of private Cloud omgeving.

Daarnaast bewaart TSC zorgdata (patiëntgegevens) in de Nederlandse Cloud met Azure Stack Hub, waaruit blijkt dat een public Cloud omgeving veilig is. We hebben er zelf een whitepaper over geschreven om deze veiligheid nog beter te benadrukken.

Een digitaal veilig 2020 toegewenst!

Graag gaan we verder in gesprek om de voordelen van public Cloud voor jouw organisatie te bespreken en mogelijk onterechte angsten weg te nemen.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods