Overstappen van RDS naar Azure Virtual Desktop

Geschatte leestijd: 2 minuten
Overstappen van RDS naar Windows Virtual Desktop

Wie Remote Desktop services gebruikt zal het wellicht herkennen; het kan uitdagend zijn om alle Office 365 functionaliteiten goed te ondersteunen en de juiste performance te geven. Plotseling valt bijvoorbeeld het beeld weg tijdens een online vergadering. Dit zijn daarom de 4 actuele redenen om over te stappen van RDS naar Windows Virtual Desktop.

Performance

Windows Virtual desktop draait in de Microsoft Azure cloud. Dat betekent dat je vanaf de thuiswerkplek alle Office 365 applicaties razendsnel virtueel op je desktop beschikbaar hebt. Je hoeft lokaal niets te installeren waardoor de performance optimaal blijft en niet afhankelijk is van de PC of laptop of zelfs ’n Mac, want ook MacOS Windows wordt met Windows Virtual Desktop mogelijk.

Kostenbesparend

Gebruikmaken van Windows Virtual Desktop betekent dat je geen eigen servers meer hoeft te onderhouden. Dat is alvast een eerste voordeel, maar er is meer. Je bespaart ook op administratieve kosten en handelingen, omdat de hosting, updates en het onderhoud zijn inbegrepen. Veel mkb-bedrijven zullen kostenbesparing op de agenda hebben staan. Met Windows Virtual Desktop betaal je naar wat je gebruikt en altijd voor datgene wat voldoet aan de laatste technologische ontwikkelingen.

Digitaal veilig

Naast het feit dat je geen gedoe meer hebt met het laten draaien van alle Microsoft Office 365 applicaties op de thuiswerkplek zijn ook alle beveiligings- en beheertechnologieën in Windows Virtual Desktop geïntegreerd. Het is zelfs zo Windows 7 gebruikers de overstap kunnen maken naar het veilige Windows 10 doordat zij tot januari 2023 gratis beveiligingsupdates voor Windows 7 kunnen ontvangen. Meer hierover weten? Neem dan contact met ons op.

Mobiel, flexibel en razendsnel samenwerken

Zolang je toegang hebt tot een veilige internetverbinding kun je alle Microsoft 365 applicaties gebruiken vanaf je laptop, maar natuurlijk ook vanaf je smartphone. De kracht van het Azure platform zorgt ervoor dat meerdere mensen tegelijkertijd in Windows 10 multi sessies kunnen samenwerken. Precies datgene wat nodig is, want het houdt op die manier online grote teams bij elkaar en het bevorderd het onderlinge samenwerken, vanaf de thuiswerplek, kantoor of ergens onderweg.

Nog meer redenen?

In mei van dit jaar schreven we al eerder een aantal actuele redenen op om Windows Virtual Desktop te gaan gebruiken. De belangrijkste reden is wellicht wel dat digitale veiligheid op de thuiswerkplek extra aandacht moet krijgen. De kracht zit in de herhaling en het delen van kennis om het cybercriminelen moeilijk te maken.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods