Presenteren in PowerPoint of kan het met Sway?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Verhalen vertellen, toehoorders inspireren en kennis overdragen blijft een vak apart. Wie wel eens presenteert zal herkennen dat het veel tijd en moeite kost om de presentatie te bedenken, uit te werken en goed voor te bereiden. De bekendste tool die daarvoor gebruikt wordt is PowerPoint en misschien wel de meest vergeten of zelfs onbekende tool is Sway. Daarom eens deze nadere analyse.

Online versus installatie op je laptop

Microsoft Sway is een online Cloud dienst, terwijl PowerPoint in beide vormen beschikbaar is; online als onderdeel van een office365 licentie óf offline op je desktop. Overigens kan Sway wel als onderdeel van een Office 365 licentie aangeschaft worden.

Automatische aanpassing aan het apparaat

Wie PowerPointpresentaties geeft zal ongetwijfeld wel eens last gehad hebben van wegspringende of onzichtbare letters, omdat er ineens op een iBook gepresenteerd moest worden in plaats van een Windows laptop. Of dat de presentatie plotseling minder goed leesbaar bleek te zijn omdat het opgemaakt was in 4 x 3 (het klassieke beeld) en het scherm 16 x 9 (breedbeeld) was. Het interessante van Sway is dat de weergave automatisch wordt aangepast aan het apparaat. Dat is bijvoorbeeld enorm handig bij het geven van workshops. Dan is de presentatie zelfs op de smartphone of iPhone zichtbaar zodat er vanaf elke denkbare plek kan worden deelgenomen.

Content in je presentatie

Er zijn een aantal verschillen tussen Sway en PowerPoint voor wat betreft het vullen van je presentatie met content. Met PowerPoint kun je gemakkelijk Excel- en Word bestanden toevoegen aan je presentatie. Daarnaast kun je online foto’s zoeken en heb je uiteraard de mogelijkheid om vanuit je bestanden foto’s, tabellen en grafieken toe te voegen. Het verschil tussen PowerPoint en Sway is dat je bij Sway een document upload en het automatisch het raamwerk voor je uitzet. Zo kun je gelijk aan de slag met de presentatie. Daarnaast is het toevoegen van online content veel gemakkelijker en uitgebreider qua opties. Ook kan Sway suggesties geven over extra content op basis van de content die al in je presentatie staat.

Presentaties razendsnel maken op elk apparaat

Lukt het om op je smartphone in de trein een PowerPoint presentatie in elkaar te zetten? Op een tablet gaat dat mogelijk nog wel. Door gebruik te maken van de Sway app kan je zelfs op je smartphone jouw verhalen vormgeven. Dat komt omdat je binnen Sway allerlei ontwerpstijlen eenvoudig kunt wijzigen op basis van een zogenaamde ‘remix’. Als je een ander ontwerp wilt hebben bij je foto’s of teksten dan druk je één keer en krijg je een voorstel voor een nieuw ontwerp te zien. Maar er is nog iets. Sway geeft op basis van ingegeven tekst ook automatisch de keuze uit logisch passend beeldmateriaal. Dat scheelt enorm veel tijd om te komen tot een inspirerende presentatie.

Gaat Sway PowerPoint vervangen?

Nee, beide opties hebben bepaalde sterktes die de andere optie niet, of in mindere mate, heeft. Bepaal van te voren wat voor presentatie je wilt maken. Wil je een presentatie waarin je veel data, tabellen en grafieken laat zien? Gebruik dan PowerPoint. Wil je liever een presentatie waarin je veel plaatjes, video’s en online content laat zien? Gebruik dan Sway. Gebruik de Sway en PowerPoint naar de krachten die zij hebben en maak onovertroffen presentaties!

Wil je meer weten over het gebruik van Sway of PowerPoint?

Onze specialisten staan klaar om hier meer over te vertellen! Bel 088-7711000 of stuur een e-mail naar servicedesk@thesourcingcompany.nl

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods