Rondje Noordzee? Een verhaal over flexibel werken en fietsen

Geschatte leestijd: 3 minuten
Rondje Noordzee? Een verhaal over flexibel werken en fietsen

Veel mensen dromen erover; je spullen pakken, de boel de boel laten en op reis gaan. Vaak blijft het bij dromen, want wat vertel je jouw werkgever, als je dit van plan bent, en hoe zorg je voor de noodzakelijke financiële middelen onderweg? Onze sportieve collega Tom Prins, Network Specialist, besloot deze uitdagingen aan te gaan, want hij wilde de Noordzee rondfietsen. Een inspirerend en sportief verhaal over een droom die uitkwam.

Flexibiliteit gevraagd

Van begin juli tot halverwege september 2021 wilde Tom fietsend onderweg zijn, volledig bepakt en bezakt, maar ook met een laptop in zijn bagage om tussentijds te kunnen werken. Hij besloot transparant in zijn plannen te zijn. In tien weken tijd zou hij voor klanten en collega’s minder beschikbaar zijn. Dus vroeg hij allereerst aan The Sourcing Company of het mogelijk was om zijn vakantie verspreid op te nemen maar op die manier wel kon blijven bijdragen aan het bedrijf. Die vraag werd gehonoreerd en hij kon zijn droom gaan verwezenlijken. Klanten informeerde hij ook, die allemaal enthousiast reageerden, onder andere ook vanwege het volgende:

Vaste structuur en duidelijke afspraken

Tom zou twee dagen per week werken en vijf dagen per week fietsen. Maandag en dinsdag waren zijn vaste werkdagen. Dat betekende dat hij dan meestal in een Airbnb zat met een goede wifi-verbinding. Van woensdag tot en met zondag fietste hij door en zette hij zijn tent op bij verschillende campings. Daarnaast maakte hij af en toe gebruik van de digitale fiets community Warmshowers om een warme douche en onderdak te krijgen.

Ook moest zijn naaste collega Bas Brugman, de mogelijkheid houden om in dezelfde periode vrij te kunnen nemen. De afspraak werd gemaakt dat Tom in dat geval langer een Airbnb zou huren. Achteraf bleek dat niet nodig te zijn. Tom is Bas daar zeer erkentelijk voor, want door deze collegiale inzet kon Tom uiteindelijk meer dan 4.000 kilometer bij elkaar trappen.

Ver weg en toch dichtbij

“Het is prachtig te ervaren om tijdens je reis zoveel nieuwe en inspirerende mensen te ontmoeten, maar na een aantal dagen fietsen kom je toch weer in je vertrouwde digitale bubbel van mensen die je goed kennen”, vertelt Tom. Hij legt uit dat de combinatie van ‘ver weg en toch dichtbij zijn’ hem enorm heeft aangesproken. Microsoft Teams speelde daar een grote rol bij.

Meer zien en lezen over de reis van Tom?

Dat kan op www.tomprins.waarbenjij.nu. In juli verliet hij zijn woonplaats Rozendaal (Bij Arnhem) en fietste hij via Den Haag langs de Noordzeekust omhoog. Via Friesland en Groningen kwam hij in Duitsland, Zweden en het Noorse Bergen. Vanaf Bergen nam hij het vliegtuig naar Aberdeen en de boot naar Orkney Islands om daar vervolgens zijn tocht te vervolgen naar het zuiden. Uiteindelijk kwam hij via de Noordzee oostkust van Engeland aan in Harwich en nam hij de boot naar zijn vasteland. Een indrukwekkende prestatie!

Wie weet inspireert dit verhaal jou om je te doen beseffen dat er in een digitale wereld meer dromen mogelijk zijn dan je wellicht van tevoren zou denken…

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods