Slimmer samenwerken met Microsoft Teams

Geschatte leestijd: 3 minuten

Begin je dagelijks jouw werkzaamheden met het opstarten van Microsoft Outlook of start je de dag op met Microsoft Teams? Het laatste is slimmer, want dan weten je collega’s gelijk of je beschikbaar bent of in een vergadering zit. Maar Teams heeft nog veel meer slimme kenmerken.

Lees hier vijf belangrijke voordelen die Microsoft Teams biedt en ervaar dat je eigenlijk niet zonder kunt:

Voordeel 1: Het prettige gevoel van alles-in-één

Als team samenwerken klinkt eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Documenten delen via e-mail, opslaan in Microsoft SharePoint en online vergaderen via Skype zijn daar herkenbare voorbeelden van. In het verleden waren dit losse applicaties. Nu niet meer, want je kunt Microsoft Teams zien als de grote gereedschapskist waar alles wat je nodig hebt om samen te werken in één centraal systeem samenkomt. Bij meer dan 200.000 bedrijven die Microsoft Teams inmiddels gebruiken is het voor de medewerkers het belangrijkste dashboard geworden om de dagelijkse werkzaamheden efficiënt en gecontroleerd uit te voeren.

Voordeel 2: Intelligente chatmogelijkheden

Waarom er binnen bedrijven vaak teveel vragen gesteld worden? Omdat niet iedereen weet wat er besproken is. Microsoft Teams biedt als oplossing voor deze uitdaging ‘persistent chat’. Het is juist deze functionaliteit die een enorme impact heeft op de samenwerking. Het betekent namelijk dat iedere deelnemer van het projectteam kan zien welke chatdiscussies er met de teamleden hebben plaatsgevonden. Deze centrale opslag van chatberichten heeft de prachtige bijwerking dat er veel minder reden is om met elkaar bij te praten. Ieder teamlid kan de conversaties immers gewoon teruglezen! Microsoft Teams voorkomt hiermee heel veel onnodige vragen die bijvoorbeeld per e-mail gesteld worden.

Lees ook: veilig, productief en plezierig samenwerken met office 365

Voordeel 3: Eenvoudig samenwerken met externe partijen

In Nederland werken meer dan 1,5 miljoen ZZP’ers, dus de kans dat jouw organisatie samenwerkt met iemand die niet op de loonlijst staat is groot. Het kan bijvoorbeeld gaan om de samenwerking met een externe marketingorganisatie. Een ‘gast’ kan eenvoudig worden toegevoegd aan het desbetreffende team door middel van zijn of haar e-mailadres. De teamleden zien dan: ‘Dit team heeft gasten’ en deze externe medewerkers worden apart gelabeld en zichtbaar gemaakt. Natuurlijk werkt het ook andersom en kun jij zelf de ‘gast’ zijn bij een andere organisatie die Microsoft Teams gebruikt.

Voordeel 4: De integratie van apps versnelt de samenwerking

Stel je bent via Microsoft Teams online aan het vergaderen. Dan is het mogelijk om een app in de conversatie te brengen die gelijk beschikbaar is voor het projectteam. Er is bijvoorbeeld een rekenapp ontwikkeld met Power BI, de interactieve tool voor het visualiseren van data. Met de inbreng van apps kan kennis onderling veel sneller worden uitgewisseld. In het verleden stuurde je bijvoorbeeld een screenshot of hyperlink om iets te verduidelijken. Met de integratie van apps is dat verleden tijd. Overigens werken alle apps ook uitstekend op smartphones, of het nu Android of iOS is, waardoor je altijd vanaf elke locatie productief kunt deelnemen aan een online vergadering.

Voordeel 5: Microsoft Teams is persoonlijk en te personaliseren

Niet iedereen zal alle functionaliteiten die het Microsoft Office 365 platform biedt willen gebruiken. Om overzicht te houden kan iedere gebruiker de door hem of haar veelgebruikte functionaliteiten aanzetten en anderen uitzetten. Naast het feit dat je hiermee een persoonlijk dashboard maakt is het werken met Microsoft Teams vooral ook leuk. Het is namelijk een moderne tool waarbij je net als WhatsApp gebruik kunt maken van emoticons, gifjes en stickers om een bericht nog net even persoonlijker te maken en te versterken.

Zullen we eerst nog even bellen of e-mailen met elkaar?

Want als je Microsoft Teams nog niet gebruikt en toch interesse hebt zijn dat de beste opties.Of vul hier het contactformulier in.

Telefoonnummer: 088 – 77 11 000 of e-mail: servicedesk@thesourcingcompany.nl

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods