Urenregistratie advocatuur, 3 tips waar u op kunt letten bij het aankopen van een urenregistratiesysteem

Geschatte leestijd: 2 minuten

De verschillende dossiers, meerdere medewerkers op kantoor, ondersteunend personeel en cliënten die tijd vragen; de uren die gemaakt worden zijn waardevol, maar niet altijd even overzichtelijk. Om efficiënt te werken en de workflow te optimaliseren is dat inzicht wel nodig. Een urenregistratiesysteem brengt helderheid en overzicht. Echter, er zijn zoveel systemen, welke past het beste bij uw kantoor? Waar moet u op letten?

1. Urenregistratie voor de advocatuur

In de advocatuur heb je met enkele specifieke situaties te maken. De uren die gemaakt worden op een dossier moeten verantwoord kunnen worden binnen het kantoor, maar ook aan cliënten. Transparantie is belangrijker en meer gevraagd dan ooit tevoren. En niet enkel de dossiers, maar ook de niet-declarabele uren dienen inzichtelijk te zijn en gecategoriseerd te worden. Tel daar de ethische privacycode en de GDPR bij op en dan is het duidelijk dat het prettig is als het urenregistratiesysteem speciaal voor de juridische sector is ontworpen. Een algemene oplossing zal dan ook vaak niet de oplossing zijn die nodig is. Ons advies is dan ook, kies voor een applicatie die specifiek is gemaakt voor de juridische branche.

2. Aansluiting met boekhoudprogramma

Ieder bedrijf werkt tegenwoordig met vele verschillende soorten software, systemen en apps. Hoe beter deze op elkaar aansluiten, des te effectiever u uw werk kunt doen. Wanneer een urenregistratiesysteem aan het boekhoudsysteem is gekoppeld, hoeven de uren niet meer dubbel worden ingevoerd. Dit scheelt veel tijd en dat juist op een niet al te geliefde, niet-declarabele taak. Dat is dus dubbele winst. Met een overkoepelende oplossing, zoals Magistra, worden verschillende toepassingen geïntegreerd in één systeem. Tijd en overzicht is de winst.

3. Urenregistratie voor iedereen

Wanneer iedereen op kantoor altijd en overal in hetzelfde systeem de uren registreert, heeft iedereen ook snel en eenvoudig inzicht per dossier. Zorg dus dat de urenregistratiesoftware toegankelijk is voor iedereen binnen het kantoor die uren schrijft. Rechtentoekenning is interessant als er onderscheid gemaakt moet worden tussen wie waar kan schrijven en lezen. Zo is het voor een partner interessant om inzicht te verkrijgen in de urenverdeling en declarabiliteit van medewerkers. Kijk dus goed of het systeem voldoet aan de rechtenstructuur die gewenst is.

Wilt u graag persoonlijk advies over het beste urenregistratiesysteem voor de advocatuur of wilt u meer weten over Magistra, download dan nu onze gratis whitepaper over Magistra of neem vrijblijvend contact met ons op.

CTA-Whitepaper MagistraDownload
deze whitepaper

Wilt u meer weten over alle facetten die een online werkplek voor de juridische sector moet bevatten? Download dan nu gratis onze whitepaper over Magistra.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods