Van kantoorstress naar kantoorsucces

Geschatte leestijd: 3 minuten

Geïnspireerd door David Allen’s “ Getting Things Done”

“Als er geen ruimte is in je hoofd, dan kun je ook niets ontwikkelen”“Hoe meer je aan je hoofd hebt, hoe minder er gebeurt”
“Je hersenen zijn nooit ontworpen om te onthouden, maar om ideeën te krijgen”
“Tijd is nooit een probleem, want het kost 0 minuten om een creatief idee te krijgen of een kans te zien”

Dit zijn vier inspirerende uitspraken van David Allen, grondlegger van het “Getting Things Done” denken en het gelijknamige boek. Zoals hij het zelf verwoord gaat het er niet om, om dingen voor elkaar te krijgen, maar vooral over het feit dat iedereen in dit hectische tijdperk door van alles en nog wat bezet wordt. Met zaken die je nog zou moeten doen. Het gevolg is dat je geen focus meer hebt op waar het echt om gaat en de controle verliest. Klinkt dit bekend en wil je dit ook veranderen? The Sourcing Company helpt hierbij.

Nieuwsgierig hoe wij je kunnen helpen? vraag een adviesgesprek aan

De link met wat we dagelijks doen

Projecteer deze gedachte nu eens op je dagelijkse werkzaamheden. De kans dat je jouw creativiteit niet de vrije loop kunt laten gaan is zeker aanwezig. Sterker nog, 20% van de kantoormedewerkers schijnt door digitale technologie stress op de werkvloer te ervaren, volgens een recent onderzoek van de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers. Met als mogelijke oorzaak dat kantoormedewerkers teveel aan hun hoofd hebben, omdat ze te weinig is uitgelegd.

Onze hersenen werken tegen ons

Hoe manage je als kantoormedewerker al je dagelijkse werkzaamheden? David Allen zegt letterlijk “Our brains suck as an office”. Natuurlijk valt er te twisten over zijn woordkeuze. Als je hier klikt zie je de video waarin hij uitlegt dat we nog niet eens zes dingen kunnen onthouden. We leggen briefjes neer, sturen onszelf reminders en doen nog heel veel meer om belangrijke zaken maar niet te vergeten. Herkenbaar? Dan is er dus meer nodig.

Gaat de technologie ons helpen?

Een interessante vraag. Als alles wat hier boven omschreven waar is, dan valt de grootste winst te behalen als we die dingen gaan doen die onze werkzaamheden vereenvoudigen. Daardoor blijft er tijd over voor ontwikkeling, creativiteit en innovatie. Wij denken dat dat kan, vooral door veel meer naar mensen en minder naar de techniek te kijken. Dus ‘meer ruimte in je hoofd’ door uit te leggen hoe je het beste die enorme stroom van e-mail berichten onder controle houdt en je e-mailbox aan het einde van de dag leeg hebt; ‘nooit meer iets onthouden’, omdat er tegenwoordig uitstekende zoekfuncties zijn; ‘minder aan je hoofd hebben’ door naar werkprocessen te kijken en vooral onlogische processen weg te nemen.

Lees ook : “voorkom werkstress bij het personeel”

Getting Things Done kennisworkshops

Het Getting Things Done gedachtegoed van David Allen is de inspiratiebron voor onze aanpak. Wij geloven dat dit het succes gaat bepalen en dat je hierdoor prettiger kunt werken. Daarom geven we graag meer inzicht op welke manier medewerkers de technologie het beste voor zich kunnen laten werken. Tips op het gebied van e-mailgebruik, advies over het stellen van prioriteiten, kennis uitwisselen over wanneer je welke technologie inzet (chat, e-mail, WhatsApp) of hoe je het beste belangrijke documenten zo veilig mogelijk kunt bewaren.

Getting Things Done sessies worden door The Sourcing Company in hands-on workshops van gemiddeld vier uur aangeboden aan groepen van vier tot acht personen. Dit om het behapbaar en overzichtelijk te houden.

Meer weten?

Neem hier contact met ons op, laat je bericht achter of ga met ons in gesprek over jouw Getting Things Done uitdagingen.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods