Veilig en eenvoudig IT beheer met Microsoft Intune

Geschatte leestijd: 2 minuten
Veilig en eenvoudig IT beheer met Microsoft Intune

Digitale veiligheid is uitdagender geworden met de komst van steeds meer mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops. Toch is het mogelijk om te bepalen hoe deze apparaten van de organisatie door medewerkers gebruikt worden. Dat is, vanwege vaker thuiswerken, ook steeds belangrijker geworden. De cloudservice Microsoft Intune is de oplossing om het individuele gebruik op een veilige manier te regisseren.

Microsoft Intune in het kort

Microsoft Intune is een Mobile Device Management oplossing die zorgt voor een eenvoudig beheer gecombineerd met een consistente gebruikerservaring. Allereerst registreren gebruikers eenvoudig zelf hun apparaat en loggen vervolgens in op een Intune portaal. Als het apparaat voldoet aan de IT voorwaarden krijgt de medewerker zijn of haar applicaties aangeboden. Zo eenvoudig is het.

Veilig en eenvoudig IT beheer houdt onder andere het volgende in:

Gecontroleerd e-mailverkeer

Er bestaan e-mailberichten die alleen maar bestemd zijn voor ‘interne ogen’. Met Microsoft Intune is het mogelijk dat bepaalde e-mailberichten niet naar personen buiten de organisatie gezonden kunnen worden.

Opslagrechten toekennen

Van vertrouwelijke documenten, zoals salarisgegevens, financiële gegevens of contracten, zal je niet overal digitale kopieën willen hebben. Daarom kun je met Microsoft Intune ervoor zorgen dat niet alles zomaar door iedereen opgeslagen kan worden. “Copy-paste” bestaat in dat geval niet. Bepaalde devices en de daaraan gekoppelde personen kunnen deze rechten krijgen.

Apps implementeren en verifiëren

Helaas zijn er malafide apps in omloop en kunnen medewerkers deze eenvoudig installeren. Tenzij je Microsoft Intune gebruikt, want zowel apparaten als apps moeten voldoen aan de beveiligingseisen wil je ze kunnen installeren. Daarnaast kan het installeren van apps door de gebruiker ook volledig geblokkeerd worden.

Het scheiden van de zakelijke- en privéomgeving

Veel apparaten van de organisatie worden ook voor privéaangelegenheden gebruikt. Daarom zorgt Intune ervoor dat bedrijfsgegevens gescheiden blijven en geïsoleerd worden van persoonlijke gegevens. Op die manier wordt de data van de organisatie veilig gesteld.

Een veilige inschrijving voor elke gebruiker

De apparaten van medewerkers moeten eerst worden geregistreerd bij de Intune-service, waarna er een zogenaamd MDM-certificaat, Mobile Device Management, wordt uitgegeven. Bij deze inschrijving ontvangen gebruikers automatisch de regels en instellingen die vooraf in Intune geconfigureerd zijn. Denk daarbij aan wachtwoorden, de manieren om een VPN-verbinding te maken, het instellen van pincodes en de beveiligingseisen met betrekking tot dreigingen van cybercriminaliteit.

Tot slot is de uitrol van nieuwe applicaties met Microsoft Intune uiterst eenvoudig, omdat dit in één keer kan gebeuren daar de gebruikers die deze applicaties ook in hun profiel hebben staan.

Kies je ook voor veilig en eenvoudig IT beheer?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om je verder te laten informeren.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods