Veilig in de cloud werken, zo pak je het aan

Geschatte leestijd: 3 minuten

Werken in de cloud wordt steeds populairder. Het geeft veel flexibiliteit, u kunt immers altijd en overal bij data en bestanden. De serverruimte op kantoor is langzaam overbodig aan het worden, de ICT wordt uitbesteed aan een cloupartner en dat geeft rust en ruimte. Naast flexibiliteit verwacht u natuurlijk ook veiligheid. Maar hoe pakt u dat aan, veilig werken in de cloud?

Kwalitatieve cloudaanbieders

De data die u onderbrengt in de cloud is kostbaar. Besteed dus tijd aan het onderzoek naar een goede partner. Voordat u op zoek gaat is het goed om de wensen en eisen in kaart te brengen, zo weet u exact wat u zoekt. Kijk ook of de partijen gecertificeerd zijn. Een certificaat zegt niet alles, maar geeft wel een indicatie voor de geleverde kwaliteit. Er zijn verschillende certificaten zoals PCI DSSISO 27001ISO 9001 en ISAE 3402. Kies voor een certificaat dat past bij uw behoeftes. Zo heeft The Sourcing Company bijvoorbeeld een ISO 27001 en NEN 7501 certificering vanuit Dekra.

 

Download onze whitepaper ‘Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier?’ en maak kennis met verschillende cloud-oplossingen en Azure Stack. 

 

Overeenkomst met de cloudpartner

Veilig in de cloud werken begint met een duidelijke overeenkomst met de cloudpartner. Een professionele partij heeft een SLA (Service Level Agreement). Hierin liggen vele zaken omtrent de samenwerking vast. Het is geen formeel contract, maar het kan wel als bijlage in het contract worden opgenomen. The Sourcing Company biedt vaak een complete service en staan voor u klaar als er problemen zijn.

 

Beveilig verbindingen en devices

Alle apparaten waarmee u en uw collega’s toegang zoeken tot de cloud, dienen voorzien te zijn van goede beveiligingssoftware, zoals virusscanners. Vergeet ook niet de privé-apparatuur, waarmee u in het weekend wellicht nog eens even iets opzoekt in de werkomgeving. Zorg dat iedereen veilige wachtwoorden gebruikt en deze versleuteld bewaart in een beveiligd bestand. Laat niets aan het toeval over.

 

AVG in de cloud

De Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG), stelt hoge eisen aan het verzamelen en bewaren van persoonsgegevens. Het gaat hier niet enkel om een morele code maar om Europese wetgeving die, wanneer deze niet nageleefd wordt met serieuze boetes bestraft wordt. U wilt de zekerheid dat de data die u in de cloud opslaat goed beschermd is volgens de AVG. Kies daarom voor een hybrid of een privat cloud. De standplaats van de server is bij deze cloud-oplossingen bekend. Dat geeft u zekerheid en veiligheid.

 

Wilt u meer weten over veilig werken in de cloud?

Azure-Stack-veilig-dataopslag-voordelen-klantendata-opslaan-cloudoplossing-cover-large

Wilt u er zeker weten dat u veilig werkt in uw cloud omgeving? Of wilt u juist de overstap maken naar een cloud-oplossing en wilt u helemaal zeker van zijn dat dit een veilige manier is om uw bedrijfs- en klantendata op te slaan? Download dan nu de whitepaper ‘Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier?’ en maak kennis met verschillende cloud-oplossingen en Azure Stack van The Sourcing Company. U kunt ook contact opnemen met The Sourcing Company voor een vrijblijvend gesprek.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods