Voorkom werkstress bij het personeel

Geschatte leestijd: 2 minuten

Deze week is het de week van de werkstress, een thema dat bij veel bedrijven leeft. Hoe kun je werkstress nu voorkomen? Hoe komt het dat zoveel mensen last hebben van stress? En het lijkt wel of steeds jongere mensen last krijgen van stress, maar hoe .komt dit nu? Jonge mensen zijn toch in de bloei van hun leven? Ze kunnen alles aan en zitten nog aan het begin van hun werkend leven. Maar toch is het juist die groep die steeds vaker last heeft van werkstress, wat zelfs kan leiden tot een burn-out

De oorzaak van werkstress onder jong personeel is best wel gemakkelijk te verklaren, er wordt vaak veel van hen verwacht. Tegelijkertijd zitten zij vaak in een fase van hun leven waarin ze gaan trouwen en kinderen krijgen met als gevolg minder slaap en minder tijd voor ontspanning. Jonge mensen hebben ook vaker de prestatiedrang, ze moeten of willen zichzelf bewijzen.

Hoe kun je als werkgever nu voorkomen dat je personeel last krijgt van werkstress? Hoe zorg je ervoor dat iedereen een juiste balans vindt in zijn werk en privé situatie. Niet voor niets spreken wij over prettig werken bij The Sourcing Company. Bij ons is de balans tussen privé en werk net zo belangrijk als goed presteren op je werk. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer je een goede balans hebt tussen privé en werk, dat je, je werk beter doet. Want er is rust in je hoofd, je hebt de ruimte om jou werkweek in te delen zoals het voor jou en jou gezin het beste uitkomt. Kun je niet om half 9 op kantoor zijn, dan begin je toch om 9 uur of om half 10? Wil je graag voor de file naar huis? Dan ga je ook voor de file naar huis en start je thuis de computer nog even op om zo toch je werk nog even af te ronden. Of begin juist vroeg, zodat je ook vroeg klaar bent. En een dagje lekker rustig thuis werken, in een strandtent of in dat leuke cafétje? Het kan! Steeds meer horeca gelegenheden bieden de mogelijkheid om een dag te komen werken, flexwerkplekken worden ze ook wel genoemd. Maar wil je toch graag dat je personeel altijd op kantoor is, zorg dan voor een fijne omgeving en een goede werkplek. Creëer verschillende ruimtes met verschillende sferen, denk aan een huiselijke sfeer of juist een industriële sfeer.

Wilt u ook dat uw personeel minder last heeft van werkstress en een goede balans tussen werk en privé kunnen creëren? Wilt u hen de mogelijkheid bieden om te werken waar en wanneer zij dat willen? Stap dan met uw hele bedrijf over naar de cloud dan kan uw personeel overal en prettig werken! We vertellen u graag meer in een persoonlijk gesprek, neem vandaag nog contact met ons op.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods