Waarom wij Microsoft Azure Stack vaak vergelijken met de Apple iPhone…

Geschatte leestijd: 3 minuten

The Sourcing Company is nauw betrokken bij het testen van Azure Stack 

Na het succes van Microsoft in de public cloud met Office 365, Dynamics 365 en Azure komt Microsoft binnenkort met een extensie op Azure, genaamd ‘Azure Stack’. Hiermee krijg je de kracht van het Microsoft Public cloud ecosysteem, maar dan in je eigen datacenter. The Sourcing Company is inmiddels al meer dan een jaar bezig met het testen van Azure Stack. Vorig jaar werden we namelijk door Microsoft gevraagd om deel te nemen aan een speciaal Non Disclosure Agreement programma.

Microsoft Azure is zoals de meesten wel zullen weten een cloudomgeving waarmee eenvoudig Infrastructure-as-a-Service (IAAS) en applicaties (PAAS) kunnen worden aangeboden. Alles wordt per seconde afgerekend en daarom is het erg interessant voor tijdelijke test- en acceptatieomgevingen. Door de enorme kracht van de templates (ARM-scripting) wint het echter inmiddels ook flink aan populariteit in productieomgevingen.

Met deze templates kan een omgeving niet alleen met één druk op de knop worden uitgerold of worden geüpdatet, maar kan de omgeving ook auto-scaling worden gemaakt. Zo kunnen bijvoorbeeld tijdens piektijden twintig remote-desktopservers actief zijn en op de rustigste tijden terug worden geschaald naar slechts een enkele. Dit is uiteraard erg kostenbesparend, want het gebruik wordt per seconde berekend.

Azure Stack en Apple iPhone
Microsoft Azure Stack is een extensie op Microsoft Azure Public. Het is een appliance waarop een uitgeklede versie van Azure Public staat. Wij gebruiken graag de metafoor van de smartphone, of beter gezegd: van de iPhone wanneer we over Microsoft Azure Stack spreken.

Je bent namelijk zelf min of meer eigenaar van je iPhone. Je hebt geen toegang tot het Operating System (iOS), maar je bepaalt wel zelf welke apps je erop installeert, op welke wijze je deze apps gebruikt, wanneer je update naar de volgende versie en op welke wijze je de cloud gebruikt. Doordat Apple de hardware levert, is het ook nog eens erg stabiel. Daarbij is elke nieuwe generatie iPhone weer beter en voorzien van meer opslag dan de voorganger. Kortom, het is een krachtig ecosysteem.

Voor The Sourcing Company is Azure Stack vergelijkbaar met het platform van de iPhone, iOS. Microsoft bepaalt het ecosysteem, maar de eigenaar van de hardware bepaalt waar het systeem staat en welke templates (‘apps’) er op draaien. De kwaliteit van deze template bepaalt de ervaring die ‘de omgeving’ heeft. Oftewel, het Microsoft ecosysteem heeft veel flexibiliteit.

Naar de hoogste versnelling dankzij Azure Stack
Medio 2016 werden we door Microsoft gevraagd om deel te nemen aan een speciaal Non Disclosure Agreement programma. Als heuse pioniers kregen wij als eerste toegang tot de software, waarbij we onze ervaringen en opgedane kennis met Microsoft deelden. Samen met drie andere partijen hebben we onlangs een week lang in de eerste wave op de campus van Microsoft gezeten om met het Azure Stack-team de Azure Stack te ‘testen’ (lees: ‘hacken’). Ook hebben we functionaliteiten verder ontwikkeld en nieuwe features ingebouwd.

Dat Azure Stack grote kansen kan bieden voor Microsoft, moge ook duidelijk zijn. Op dit moment zijn er wereldwijd zo’n veertig locaties van waaruit Microsoft het Azure platfom aanbiedt. Met de komst van Azure Stack kunnen dit oneindig veel locaties over de hele wereld worden.

Voor The Sourcing Company betekent het één ecosysteem waarop wij kunnen ontwikkelen en onderhouden. Hierdoor kan onze klant bepalen waar zijn data staat en met welke snelheid, latency en security zijn data is te benaderen. Data-integriteit, datatoegang en ontwikkelsnelheid gaan hiermee volgens ons naar de hoogste versnelling!

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods