Welk cijfer geef je aan prettig hybride werken? 4 kleine tests…

Geschatte leestijd: 2 minuten
Welk cijfer geef je aan prettig hybride werken? 4 tests

Als er veel verandert, dan moet je zo af en toe ook de balans opmaken. Waarschijnlijk werken collega’s zowel weer op kantoor als thuis, maar zal je ervaren hebben dat het hybride werken wel wat uitdagingen met zich meebrengt. Of geef je jezelf en jouw bedrijf een 10? Zo niet, dan is er ruimte voor verbetering. Geef een cijfer van 0 t/m 10 aan de volgende 4 kleine tests:

1: De ondersteuning naar jou als gebruiker

Kon je met al je vragen, die betrekking hebben op nieuwe applicaties of systemen, ergens terecht voor een goed antwoord? De gelukkige antwoord ‘ja’, maar het kan ook zo zijn dat je het gevoel hebt dat er digitale vaardigheden van je gevraagd worden waar je nog niet volledig over beschikt. De techniek heeft in deze situatie voorrang gekregen op de mens. Er werd onbewust te weinig geïnvesteerd in training en opleiding.

2: De werkbaarheid van de ICT-infrastructuur

Prettig hybride werken, dus niet alleen op kantoor maar ook onderweg en thuis, kan alleen bereikt worden als er stabiele en snelle verbindingen zijn, overal waar je ze nodig hebt. Er zijn werknemers van bedrijven, met oude legacy systemen, die plotseling vertraging ondervonden. De belangrijkste oorzaak; de ICT-infrastructuur was nooit gemaakt voor mobiel of hybride werken, zodat niet elke thuiswerkplek voor 100% toegankelijk was voor klant- en bedrijfsinformatie. Nog meer overstappen naar de cloud, bleek voor veel bedrijven de oplossing.

3: Het modern en veilig zijn van je werkplek

Een moderne werkplek is een plek waar je data veilig bewaard wordt en waar je datgene wat je nodig hebt ook weer gemakkelijk terug kunt vinden. Maar soms wordt bij ‘modern zijn’ gedacht aan het gebruiken van veel verschillende digitale applicaties. Een medewerker download bijvoorbeeld gemakkelijk een applicatie om bestanden in op te slaan, die achteraf niet zo veilig blijkt te zijn. Als het goed is weet je waar je data veilig is opgeslagen, hoe je relevante data makkelijk kunt terugvinden en ken je het beleid van datgene wat je niet mag gebruiken.

4: Eenvoud en gemak

Dit gaat over de vraag of je vindt dat er binnen jouw bedrijf met één platform gewerkt wordt, of dat je het gevoel hebt dat er allerlei applicaties aan elkaar geknoopt zijn, waardoor de samenhang van het geheel in het geding komt. Ervaar je eenvoud en gemak bij het hybride (samen)werken of zijn jouw dagelijkse werkzaamheden juist complexer geworden?

Prettig werken, altijd en overal

Onze passie is het om duizenden mensen met veel plezier hun werk te laten doen. Door snel op vragen een antwoord te geven, maar vooral ook te onderzoeken wat de belangrijkste  uitdagingen zijn. Het doel daarbij is om samen altijd voor een 10 te gaan. Onze Microsoft oplossingen helpen om elke dag met minder doen meer te bereiken en op een slimme manier processen eerst efficiënt in te richten en pas dan te automatiseren.

We wensen je prettig hybride werken toe!

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods