Wie is Wim VP? Een nieuwe medewerker bij TSC of…

Geschatte leestijd: 3 minuten

Dit verhaal gaat over een zeer gepassioneerde en hardwerkende collega. Bij The Sourcing Company zijn we trots op hem. Vooral omdat we met zijn kennis en expertise ervoor zorgen dat klanten op het gebied van Windows 10 razendsnel geholpen worden. Hij behoort namelijk tot de zeer selecte groep van Microsoft Windows Insider MVP’s, waarvan er dit jaar slechts 7 mensen wereldwijd een award ontvingen. Het gaat over van André van den Berg die zich sinds januari 2020 officieel WIMVP mag noemen.

Wat doet een Windows Insider?

Minimaal 1 keer per week installeren Windows Insiders de eerstvolgende testversie van Windows 10 op hun laptop. Deze testversies zijn voorlopers op de centrale Windowsversies die 2 keer per jaar uitkomen. Dat is meestal in Maart en Oktober. Wanneer er dus bepaalde problemen bovenkomen in de testversies melden zij deze via de feedback-hub app die in Windows 10 aanwezig is zodat de centrale versies ‘optimaal’ zijn.

Hoe word je Windows Insider MVP?

Een Windows Insider Microsoft Valued Professional is iemand die door een community van Windows insiders wordt voorgedragen om het te mogen worden. Je moet dus al behoorlijk actief en zichtbaar zijn bij andere specialisten wil je in aanmerking komen. André was al vanaf 2014 hiermee bezig. Wie deze titel behaald heeft zit op de eerste rij bij Microsoft. Dichterbij de bron kan niet. Maandelijks heeft André overleg met de Windows 10 productgroep samen met de andere Windows Insider MVP’s. Alles wat hier besproken wordt is onder NDA (Non Disclosure Agreement). Deze vertrouwelijke informatie kan André niet delen, maar hij kan wel aangeven om nog even een pas op de plaats te maken. André is op die manier altijd up-to-date voor onze klanten en kan ook rekening houden met wat er binnenkort aankomt.

Up-to-date en WIMVP blijven is hard werken!

In een gesprek met André legt hij uit dat hij wekelijks heel veel tijd in de WIMVP community stopt. Hij is bezig met het zelf organiseren van sessies en wordt uitgenodigd als Windows expert tijdens community events. Hij is daarnaast zeer actief op Twitter om zijn kennis met anderen te delen. Wanneer hij een topdag heeft? “Als ik andere mensen kan helpen en iets moois voor elkaar kan krijgen op een manier waar we allebei blij van worden”, was zijn inspirerende en duidelijke antwoord.

Op de vraag of hij ook nog een privéleven heeft antwoordt hij dat hij inderdaad met het thuisfront heeft afgesproken om gemiddeld niet meer dan twee dagen in de week in de avonden weg te zijn. Zijn ambitie is groot, hij wil namelijk ook MVP worden voor Microsoft Azure en bezoekt ook de Microsoft MVP Global Summit op die 15 tot en met 20 maart a.s. in Seattle gehouden wordt. Daar komen alle wereldwijde MVP’s van Microsoft productgroepen bij elkaar. Daarnaast heeft hij het plan om samen met een Belgische WIMVP een netwerk voor de Benelux op te zetten.

Zelf ook op de hoogte blijven?

De kennis die André deelt is niet alleen puur technisch. Hij is ook een groot voorstander om informatie te delen rondom “How getting things done” en bespreekt bijvoorbeeld ook onderwerpen rondom het bouwen van apps (PowerApps) en governance. Het kan dus ook om organisatorische of wettelijke zaken gaan waar bij de IT ontwikkeling rekening mee gehouden moet worden.

Je kunt André van den Berg volgen via Twitter, via @aavdberg. Natuurlijk ook via zijn LinkedIn en als je nader contact wilt bel dan naar ons centrale telefoonnummer: +31 88 7711 000

André’s BIO

André werkt met Azure, Office 365, Intune en automatiseert dingen met PowerShell als consultant bij The Sourcing Company. Hij werkte 18 jaar als systeem- en netwerkbeheerder bij Meyra en hielp mensen met alles wat met IT te maken had, terwijl hij tegelijkertijd de IT-infrastructuur innoveerde. Hij bezoekt graag bijeenkomsten en evenementen om nieuwe technologieën te leren, met interessante mensen te praten en gedachten uit te wisselen. Hij maakte van zijn hobby zijn werk en houdt van bloggen, thuis werken aan IoT projecten en boeken voorlezen aan zijn dochter.

Deel deze post
Facebook
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Altijd direct
Het laatste nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods