Cloudcomputing

Cloudcomputing is heel simpel gezegd het leveren van computerservices via een internetverbinding. Je gebruikt jouw computer om verbinding met internet te maken en via het internet kun je bij jouw bestanden en applicaties.

De cloud komt in verschillende vormen, namelijk private, public en hybrid. The Sourcing Company heeft daar als een van de weinigen nog een bonusvorm aan gekoppeld. Dat heet de Azure Stack. In het plaatje hiernaast wordt beschreven hoe de verschillende cloudvormen in elkaar zitten, ook met Azure Stack.

Private cloud

Een private cloud bestaat uit een aantal servers die door één bedrijf gebruikt worden. Dat kan door een serverkamer in het bedrijf te hebben, maar het kan ook bij een partner, bijvoorbeeld The Sourcing Company, afgenomen worden.

Hybrid cloud

Het combineren van functionaliteiten van de private en de public cloud heet de hybrid cloud. Hier profiteer je van ‘the best of both worlds’. The Sourcing Company gebruikt voor de public cloud de services van Microsoft: Microsoft Azure.

Public cloud

De public cloud is wat ons betreft ‘the way to go’. Met Microsoft Azure is er veel meer mogelijk dan met welke private dan ook. Het is goedkoper en beter beschikbaar.

Betrouwbaarheid
Veiligheid
Beschikbaarheid
Schaalbaarheid
Compliancy
Beheersbaarheid
+ –
+ +
+ –
+ +
+
+ +
+ +
+ +
+ +
– –
+ +
+ –
+ +
+ +
+ –
+ +
+ +

De cloud is een middel en geen doel op zich. In de verschillende aanbiedingsvormen biedt de cloud veel voordelen die in onze ogen het prettig werken faciliteren. Wij adviseren en helpen graag met het kiezen van de juiste vorm. Via onderstaand contactformulier kun je meer informatie aanvragen. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij je terug.

 

 

Klaar voor
de stap naar de cloud?

Is jouw bedrijf toe aan de stap naar de cloud? Een van onze specialisten geeft u, online of op locatie, graag vrijblijvend advies.

Maak snel een afspraak

The Sourcing Company maakt altijd en overal werken in de cloud voor al jouw werknemers mogelijk. Wij zoeken naar de best passende en grensverleggende ICT-oplossingen om je zorgeloos te kunnen laten werken.

© 2021 – The Sourcing Company – Alle rechten voorbehouden – Privacy statementDisclaimer

Website ontwikkeling: Medialoods